Hemma!

Ojoj, nu har vi varit hemma i en vecka. Tiden har verkligen rusat iväg! Känns fortfarande overkligt att vi har kommit hem och att vi kunnat sova hemma utan att behöva åka tillbaka till sjukhuset. Fast sova, tjae.. sömn är numera en bristvara men det är sånt man får ta som nybliven förälder. Det är väl en omställning för lilla Sally, så även för oss. Från att vara på sjukhus i tre månader så är man plötsligt hemma. Det största "bekymret" vi har är väl egentligen syrgasen, på nåt sätt hämmar den oss alla tre. Det blir omständigt och Sally gillar inte att ha syrgasgrimman på sig alla gånger. Som det är nu så kommer hon få ha kvar syrgasen ett tag till.

Varannan dag kommer det personal från avdelningen och väger henne, tittar till syrgasbehovet och checkar av så att allt är okej. Än är vi fortfarande inskrivna så man kan säga att vi är hemma på permission, det gör att vi fortfarande är hemma med "vård av sjukt barn" så vi har inte behövt ta av våran föräldrarledighet än samt att vi båda kan vara hemma tillsammans. Och Försäkringskassan har inte bråkat alltför mycket heller, vilket är himla skönt!

Imorgon ska vi till Skövde igen, Sally ska på synundersökning och de ska göra ett ultraljud på hjärtat för att kolla så att kärlet fortfarande är stängt. Vi ska vara där redan kl 8 så det blir en tidig morgon, hugaligen..

Snart är det jul, mindre än en månad kvar! Jag och Rickard känner att vi har tappat hela hösten eftersom vi varit på sjukhus hela tiden. Men jag ser fram emot julen, fixa med gardiner och pynta i hemmet. Julklappar har vi redan börjat beta av så det är inte så många kvar nu faktiskt - skönt! Får hoppas på bra väder på söndag för då är det skyltsöndag, då kanske vi kan traska ner till stan alla tre. Vi var nere en sväng i lördags i det härliga vädret, himla mysigt! Man såg på Rickard hur stolt han var när han gick där med vagnen! Jag såg nog mest bekymrad ut.. "sover hon, ligger hon bra, fryser hon..?"

Just nu är Rickard på en njur-röntgen, han liksom jag blir ibland drabbad av njursten. Stackars lilla Sally som fått våra gener.. Nu verkar det som Sally börjar vakna till, ska försöka vagga henne så hon sover en stund till annars får vi mysa lite ihop tills det är dags för mat igen.


Kommentarer
Postat av: JohannaN

De borde nästan köra den i repris igen tycker jag ;)

2009-11-25 @ 13:36:52
URL: http://johannaniclasson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0