Hemma!

Ojoj, nu har vi varit hemma i en vecka. Tiden har verkligen rusat iväg! Känns fortfarande overkligt att vi har kommit hem och att vi kunnat sova hemma utan att behöva åka tillbaka till sjukhuset. Fast sova, tjae.. sömn är numera en bristvara men det är sånt man får ta som nybliven förälder. Det är väl en omställning för lilla Sally, så även för oss. Från att vara på sjukhus i tre månader så är man plötsligt hemma. Det största "bekymret" vi har är väl egentligen syrgasen, på nåt sätt hämmar den oss alla tre. Det blir omständigt och Sally gillar inte att ha syrgasgrimman på sig alla gånger. Som det är nu så kommer hon få ha kvar syrgasen ett tag till.

Varannan dag kommer det personal från avdelningen och väger henne, tittar till syrgasbehovet och checkar av så att allt är okej. Än är vi fortfarande inskrivna så man kan säga att vi är hemma på permission, det gör att vi fortfarande är hemma med "vård av sjukt barn" så vi har inte behövt ta av våran föräldrarledighet än samt att vi båda kan vara hemma tillsammans. Och Försäkringskassan har inte bråkat alltför mycket heller, vilket är himla skönt!

Imorgon ska vi till Skövde igen, Sally ska på synundersökning och de ska göra ett ultraljud på hjärtat för att kolla så att kärlet fortfarande är stängt. Vi ska vara där redan kl 8 så det blir en tidig morgon, hugaligen..

Snart är det jul, mindre än en månad kvar! Jag och Rickard känner att vi har tappat hela hösten eftersom vi varit på sjukhus hela tiden. Men jag ser fram emot julen, fixa med gardiner och pynta i hemmet. Julklappar har vi redan börjat beta av så det är inte så många kvar nu faktiskt - skönt! Får hoppas på bra väder på söndag för då är det skyltsöndag, då kanske vi kan traska ner till stan alla tre. Vi var nere en sväng i lördags i det härliga vädret, himla mysigt! Man såg på Rickard hur stolt han var när han gick där med vagnen! Jag såg nog mest bekymrad ut.. "sover hon, ligger hon bra, fryser hon..?"

Just nu är Rickard på en njur-röntgen, han liksom jag blir ibland drabbad av njursten. Stackars lilla Sally som fått våra gener.. Nu verkar det som Sally börjar vakna till, ska försöka vagga henne så hon sover en stund till annars får vi mysa lite ihop tills det är dags för mat igen.


99%.

Ja, till 99% så är det vi som kommer att åka hem alla TRE nästa vecka. Om inget oförutsett händer så blir det så, troligtvis i början på veckan. Känns verkligen ofattbart att vi ska få ta hem våran lilla prinsessa, efter 10 veckor på sjukhus. Kan ni fatta, 10veckor på sjukhus?! Bara det känns overkligt, att vi liksom har klarat av detta och framför allt att Sally har klarat detta galant! Hon väger nu 1925g vilket innebär att hon mer än tredubblat sin vikt, längden igår var 40cm så hon har växt 10cm på dessa veckor. Vi har köpt mera kläder och hon är för söt i dem, speciellt i rosa och rött!
Det mesta är förberett och klart där hemma, det som är kvar att göra är att de ska komma och installera koncentratorn till Sallys syrgas. Det verkar som om Sally slipper gå hem med sonden och det är såklart skönt, men hade jag fått välja hade jag gärna sett att hon hade klarat sig utan syrgasen. Men hon blir bättre och bättre var dag, och klarar sig med mindre och mindre syrgas.

Nu verkar lilla Sally vakna till, så det är bäst att avrunda här - men nu fick ni en liten uppdatering i alla fall!


Hemgång.

Idag går Sally in i v37, om hon hade kunnat vara kvar i magen hade hon varit fullt utvecklad nu även om hon hade haft tre veckor kvar att vara i magen. Det känns ofattbart att hon fyllt 2mån nu, och att allt gått så fantastiskt bra! Minns när jag satt i Göteborg och läste andra föräldrars berättelser då de varit på sjukhus i 6månader! Som det ser ut nu verkar det knappt bli tre måndader för våran del och det känns så skönt! Det har börjat bli prat om att vi snart ska komma hemåt och i stora drag är det väl mer en fråga om när vi känner oss redo att ta hem henne. Hon är redo enligt de på sjukhuset att komma hem även om det får bli med sond och syrgas. Vi hoppas på att hennes lungor snart ska kunna fungera som de ska så hon slipper syrgasen när hon kommer hem, men vi får se hur det går.

I fredags vägde hon 1765g och är 39cm lång, växer som bara den! Vi hoppas på att hon kommer över 1800g-gränsen imorgon då det är vägning igen! Hon har nästa vuxit ur den första bodyn hon fick och det känns otroligt måste jag säga. Har köpt en så söt röd klänning i stl 50 som jag hoppas hon kan ha på julafton, vore himla kul! Sen vet vi inte än hur vi ska göra på julafton med lilla Sally, om vi ska åka och fira som vi gjort förr eller om vi bara ska vara hemma. Det beror också lite på hur vi själva mår och vad vi orkar med. Kanske är skönt att vara hemma och rå om oss själva, hur det än är så känns det bökigt att åka iväg med syrgas om hon nu har det kvar då. Vi får se när det närmar sig, det är trots 1,5 månad kvar.

Idag är vi hemma en sväng i Lidköping. Vi har firat min far och varit på Rickard pappas grav och tänt ljus, nu håller jag på och tvättar så vi kan få lite rena kläder med oss till Skövde imorgon igen. Antagligen ska vi åka till Ullared över dagen imorgon och shoppa loss. Vi ska kika på en del saker till Sally men sen ska vi också försöka få klart alla julklappar för sen när vi alla tre kommer hem så blir det inte så lätt att ta sig så långt plus att det är skönt att få gjort det mesta på en gång.


RSS 2.0