Uppdatering.

Har liite dåligt samvete för att jag ej har uppdaterat bloggen på länge men det har varit så mycket annat som hänt det sista och vi har knappt varit hemma. Men nu ska jag försöka ge mig på en uppdatering!

Sally mår bra och hon växer som bara den. Hon vägdes igår och vågen stannade på härliga 1545g! Hon har snart gått upp 1kg från det att hon föddes och det känns ju bara så otroligt! Svårt att förstå att hon nu vägen 1,5kg - vi tyckte det var jättestort när de andra bebisarna på Östra i Göteborg vägde det när vi jämförde med lilla Sally. Nästa stora steg blir 2kg-gränsen och den känns inte alltför långt borta. Hon är så söt med sina gosiga armar och ben samt nypvänliga kinder! Det mätte även hennes längd och hon är nu hela 38cm lång, det vill säga att hon växt ca 8cm på 8veckor.

Nästa veckor fyller Sally 2månader minsann, minns det som igår när vi firade henne då hon var 1vecka, för då kände vi att det allra värsta var över. Läkarna sa att de första 5-7dagar är de mest kritiska och när första veckan hade passerat kunde vi andas ut lite grann. Vi är fortfarande oroliga för henne, och det som är hennes största fara är en infektion. Och eftersom hon börjat äta smått med hjälp av nappflaska så är jag lite orolig för att hon ska svälja fel och hon får ner det i lungorna så att hon ska utveckla en lunginflammation. Så vi tar det extra varsamt när vi matar henne med nappflaska tills hon lärt sig ordentligt, hon är så liten än och har svårt att koordinera att både svälja och andas på ett bra sätt. Allt för ofta är hon så hungrig så hon blir för ivrig i början och då blir det svårt för henne att svälja undan då hon får in för mycket mat i munnen.

Det har börjat pratas om våran hemgång, det känns otroligt och nästan overkligt! Man blir så "skyddad" när man bor på sjukhuset så länge och man blir ovan att vara hemma. Och visst är man orolig för hur det kommer att gå hemma eftersom Sally antagligen kommer att gå hem med både syrgas och sond. Vi sköter visserligen det mesta här men här finns alltid hjälp att tillgå, det blir annat hemma även om vi kommer få Neovård i hemmet.

Denna veckan har Rickard jobbat halvtid, han har gjort halva dagar och det har väl fungerat rätt okej. Vi får se hur det blir nästa vecka, det beror lite på hur planerna blir för Sally. Snart kommer Rickard hit och då ska vi äta,  jag är hur hungrig som helst!

Ska försöka att bli bättre på att uppdatera, lovar!


Kommentarer
Postat av: Josefine

Hej!

Vad kul med en uppdatering (har dock FULL förståelse att bloggen inte är prio ett för din del just nu...). Så underbart att allt verkar gå bra för duktiga lilla Sally. Och tänk vad skönt att ni snart kommer att få ta hem henne! Du är ju så lugn och kunnig, så det kommer säkert att gå alldeles utmärkt!



Är lite nyfiken bara, vad innebär neonatalvård i hemmet? Hur ofta kommer det hem folk till er och vad har de för utbildning? Är det barnsjuksköterskor?



Kul att Sally är hungrig och börjar lära sig att äta. Är det ersättning ni ger? Eller fungerar amning? Alltså ur flaska?



Stor kram, tänker mycket på er!

2009-10-29 @ 21:35:48
URL: http://josefinecataltepe.blogspot.com
Postat av: lisa

hej sara! Kul att du uppdaterar oss lite. Tänk att hon redan har växt ett kg, fantastiskt! Kram lisa

2009-10-30 @ 21:22:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0