Pengar och rutiner.

Fredag och det innebär att Sally är hela två veckor gammal, om man nu kan kalla henne gammal? Hon skulle ju inte ens varit född än det lilla livet. Hon kämpar på bra och blir starkare för var dag som går. Idag tog de bort hennes stöddropp samt antibiotika så i nuläget har hon inga infarter så som PVK eller CVK så hennes händer är fria och det märker hon nog själv, för så som hon grejjer med sina små händer överallt. Gärna i ansiktet så hon täpper för sin lilla näsa och det tycker inte hennes POX-mätare som visar att hon sjunker i syresättning då detta händer. Och idag när hon låg hud mot hud på mig så var det mycket fingrande med de små händerna. När vi la tillbaka henne i kuvösen så var hon klarvaken och kikade så stor med sina ögon, det är det sötaste jag sett! Okej att jag är något partisk, men Rickard håller faktiskt med, hehe!

Hennes vikt har idag nått upp till hela 715g! Hon stod stilla ett par dagar men nu är på gång upp igen, de har tillsatt mer kalorier i hennes mat så det ska hjälpa henne upp med vikten. Själv tycker jag inte att hon ser så mycket större ut men hon har liksom blivit mer "mänsklig" och "tjejig" på något sätt. Bajsar gör hon som aldrig förr och vi torkar och byter fortfarande mer än gärna.
Vi får se hur det blir med eventuell flytt nästa vecka, det beror helt på hur hon klarar sig i helgen utan dropp och antibiotika men vi håller tummar och tår för att allt ska flyta på. Vi pratade med kuratorn idag och hon hjälpte oss även med att fylla i en del papper som ska in till Försäkringskassan. Att endast få 77% av våra inkomster är egentligen ett hån men vad ska man göra, vi måste ju få in pengar så vi får snällt fylla i dessa stackars papper. Det kändes bra att få prata med henne en stund, ventilera lite utav de tankar och funderingar vi haft.

Idag ska jag och Rickard få en fredagskväll tillsammans så vi tillbringade förmiddagen fram till 16.30 hos Sally och nu ska vi försöka ha en myskväll ihop. Laga lite mat i lugn och ro och sen försöka få tag i en TV där vi ska kolla på Dobidoo och bara slappa. Sen vid 21-tiden är det dags att gå kvällsrundan till Sally, mata samt natta henne. Tycker det är en mysig rutin vi skaffat oss.


Kommentarer
Postat av: Sara karlsson

Låter som en alldeles underbar fredag!

2009-09-18 @ 19:36:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0